Frans van Seumeren, de suikeroom van voetbalclub FC Utrecht, is een stoere man met een dikke portemonnee, iemand die je niet met een bijna dood-ervaring zou associëren. Toch is het hem overkomen, in 2000. Daarover werd hem in NRC een vraag gesteld. Van Seumeren gaf het volgende antwoord:

"Ik heb sinds mijn dertigste hartritmestoornissen. Daar krijg ik medicijnen voor. Dat gaat goed tot op heden. Een keer is het bij fataal geweest. Ik lag op de intensive care, mijn hart was weer in ritme. Maar ze vergaten de toevoer van de medicijnen stop te zetten. Ik viel weg. Mijn vrouw zag op de monitor dat die op nul stond. Zij schreeuwde op de afdeling: mijn man is dood. Uit alle hoeken kwamen er artsen. Met allerlei troep en massage hebben ze mij weer terug kunnen halen. Ik ben een minuut of drie, vier klinisch dood geweest. Het vreemde is: je wilt niet meer terug. Het is zo lekker om dood te gaan. Het voelde geweldig. Alsof alle druk van je afvalt."

Voortdurend gebeuren er in het leven dingen die zo apart zijn, zo ongelofelijk of verbijsterend, dat we zonder woorden zijn. Wat er in het leven gebeurt, ook in mijn leven, is ongelofelijker dan wat we kunnen verzinnen. Maar het is geen droom. Het gebeurt echt. 

De bijna dood-ervaring van Frans van Seumeren zou ik willen beschrijven. Een idiote samenloop van omstandigheden? Daar ben ik benieuwd naar. Een te bizar reisavontuur? Ik heb belangstelling. Een buitengewone ervaring in de zakenwereld? Daar ben ik naar op zoek. Try me. Maar wees gewaarschuwd. Ik ben op zoek naar eerlijke ervaringen, niet naar luchtfietsers en fantasten.

recente artikelen

gepubliceerd in diverse (vak)media

Burn-out onder techneuten komt steeds vaker voor

Wetenschappers zijn het niet helemaal eens over wat burn-out nou precies is maar ‘mentale en emotionele uitputting’ komt aardig in de buurt. Dat je daardoor niet of slecht functioneert lijkt een open deur. Het goede nieuws? Een burn-out is te voorkomen.

Lees artikel »

Uitstervend beroep: natuursteenbewerker

Voor steenhouwers is er in heel Nederland nog één opleiding, die jaarlijks een handjevol vakmensen aflevert voor de hele branche. Bij restauratiebedrijf Slotboom Steenhouwers staan klanten in de rij. “Jemig, bestaat dat vak nog?”

Lees artikel »

Broodfonds redding voor zzp'er Mario van Kemenade

Mario van Kemenade, zzp'er in de bouw, kon een jaar niet werken vanwege een ernstig bedrijfsongeval. “Zonder broodfonds was het voor mijn bedrijf einde oefening geweest.”

Lees artikel »

Recruiter, check gamingskills in sollicitatie

“Ingewikkelder dan schaken”, beweren sommigen. Dat games als League of Legends en Call of Duty speciale skills vragen, leidt geen twijfel. HR-managers zouden standaard naar gamingskills moeten vragen in sollicitatiegesprekken. Dat kan nieuw talent opleveren.

Lees artikel »

Brandweer-coach Biesot over mentale weerbaarheid

Als je ergens klappen moet kunnen verwerken (om geen burn-out te krijgen) is het wel bij de brandweer. Willem Biesot, coach van De Zwerm Groep, weet er alles van. Al vele jaren traint hij brandweermensen om mentaal weerbaar te worden.

Lees artikel »

Digital natives retailen zonder tussenschakels

De keten kan korter. Dat is de overtuiging van digital natives, bedrijven die online zijn geboren, gegroeid en succesvol geworden. 'Cut out the middle man!'

Lees artikel »

Fujitsu over smart society

Het Japanse tech-bedrijf Fujitsu denkt dat artificial intelligence nu pas rijp is voor ontginning. Een gesprek met Pacal Huijbers.

Lees artikel »

Infrastructuur laat zich eenvoudig plat leggen

Het nieuwe kabinet steekt 95 miljoen euro per jaar in cyberveiligheid. Dat is fijn voor straks maar ondertussen is het prijsschieten. "Inbreken kan op alle fronten", stelt de ethical hacker.

Lees artikel »

Klussers bedienen doe je zo

Intergamma, de franchiseorganisatie van Gamma en Karwei, trekt online twee miljoen bezoekers per week. Hoe krijgt Lieke Luttmer, directeur e-commerce, dat voor elkaar?

Lees artikel »

E-commerce duikt op booming pillenmarkt

Het louche imago lijkt verdwenen. Heel Holland slikt en koopt via internet.

Lees artikel »