‘Gerrit, ik wil je bank niet meer’

Er bestaat bij mij kennelijk zoiets als een ‘nekslag' als het gaat om gelatenheid en tolerantie richting banken en grootverdieners. Die nekslag kreeg ik gisteren na een bericht in de krant. Hoe dat precies zit leg ik zo uit. Belangrijker is dat ik helemaal klaar ben met ABN Amro. Vanaf nu bankier ik bij Triodos.

Allereerst dat artikel op de voorpagina van de Volkskrant van 9 april. Uit mails en documenten ingezien door de redactie blijkt dat ING Nederland ‘het inzetten van uitzendkrachten die in aanmerking komen voor een vast contract niet langer wenselijk vindt omdat dit arbeidsrechtelijke risico's met zich meebrengt'. ING-managers worden gevraagd uitzendkrachten ‘zorgvuldig en persoonlijk' te informeren over het einde van hun verblijfstijd. ‘Zorgvuldig en persoonlijk informeren' is in deze context andere taal voor ‘efficiënt en zonder enige vorm van medemenselijkheid lozen'.

Dit ING Nederland beraamt een loonsverhoging van 28 procent voor topman Ralph Hamers. Ik weet niet precies wat de laatste stand van zaken is, maar als het aan de raad van commissarissen ligt, bedraagt zijn salaris 1,63 miljoen euro in 2015. Ook ABN Amro kwam vorig jaar in het nieuws omdat de bank besloot zijn honderd topmanagers een salarisverhoging te geven van twintig procent. Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm verdient een jaarsalaris van 759.375 euro.

Enerzijds miljardenwinsten (ABN Amro boekte een netto-winst van 1,1 miljard euro in 2014) en stijgende salarissen voor de topbestuurders, anderzijds het lozen van uitzendkrachten. Het ergste van alles is dat het juist de allerbeste en trouwste uitzendkrachten zijn waar bedrijven vanaf willen. Zij presteerden dusdanig goed dat ze steeds opnieuw een tijdelijk contract kregen aangeboden. ING Nederland en tal van andere bedrijven zouden graag van hen af willen om de per 1 juli ingaande nieuwe ontslagregels te ontlopen.

Vandaag (10 april) heeft de ING ingebonden na forse kritiek op het ontslagplan. Maar het kwaad is voor mij reeds geschied, ondanks dat ABN Amro niet concreet in verband wordt gebracht met de genoemde ontwikkelingen. Ik heb genoeg van de traditionele Nederlandse bankensector. Het is klaar. Over en uit. Nekslag. Middelvinger. Overstapservice. Triodos Bank.

Zo'n acht jaar geleden, toen de kredietcrisis begon en ABN Amro vele miljarden aan staatssteun ontving -waar is dat geld gebleven?- besloot ik al dat ik deze bank mijn zuurverdiende spaarcentjes niet meer gunde. Nu is het ook gedaan met mijn lopende rekening bij ABN Amro. Gerrit, ik wil je bank niet meer. Je mag zonder mij verder. Maak er iets moois van.

Ik realiseer me dat mijn overstap ook, en misschien wel het hardst, gevoeld wordt door al die arme drommels in de flexibele schil. Ralph Hamers en consorten zouden deze hardwerkers, als dank voor bewezen diensten, zomaar tegen de muur te pletter laten lopen. Dat gaat dus (nog even) niet gebeuren. Ik leef met hen mee, want wat er gebeurt in de traditionele bankensector... daar lusten de honden geen brood van. De Triodos Bank mag nu bewijzen dat ze mijn vertrouwen waard zijn.

recente artikelen

gepubliceerd in diverse (vak)media

Mentale begeleiding voor jonge schaatstoppers

‘Niet zeuren’ is de norm in topsport. In de schaatswereld komt men daarvan terug. Coaches Jetske Wiersma (KNSB) en Wouter van der Ploeg (RTC Noord) geloven heilig in mentale begeleiding van schaatstalenten.

Lees artikel »

Burn-out onder techneuten komt steeds vaker voor

Een burn-out wordt wel omschreven als ‘mentale en emotionele uitputting’. Dat je daardoor niet of slecht functioneert is een open deur. Het goede nieuws? Een burn-out is te voorkomen.

Lees artikel »

zeldzaam ambacht: natuursteenbewerker

Voor steenhouwers heeft Nederland nog één opleiding, die jaarlijks een handjevol vakmensen aflevert. Bij Slotboom Steenhouwers staan klanten in de rij. “Jemig, bestaat dat vak nog?”

Lees artikel »

Broodfonds redding voor zzp'er Mario van Kemenade

Mario van Kemenade, zzp'er in de bouw, kon een jaar niet werken vanwege een ernstig bedrijfsongeval. “Zonder broodfonds was het voor mijn bedrijf einde oefening geweest.”

Lees artikel »

Recruiter, check gamingskills in sollicitatie

“Ingewikkelder dan schaken”, beweren sommigen. Dat games speciale skills vragen, leidt geen twijfel. HR-managers zouden standaard naar gamingskills moeten vragen in sollicitatiegesprekken.

Lees artikel »

Brandweer-coach Biesot over mentale weerbaarheid

Als je ergens klappen moet kunnen verwerken is het wel bij de brandweer. Willem Biesot, coach van De Zwerm Groep, weet er alles van. Al vele jaren traint hij brandweermensen om mentaal weerbaar te worden.

Lees artikel »

Digital natives retailen zonder tussenschakels

De keten kan korter. Dat is de overtuiging van digital natives, bedrijven die online zijn geboren, gegroeid en succesvol geworden. 'Cut out the middle man!'

Lees artikel »

Fujitsu over smart society

Het Japanse tech-bedrijf Fujitsu denkt dat artificial intelligence nu pas rijp is voor ontginning. Een gesprek met Pacal Huijbers.

Lees artikel »

Infrastructuur laat zich eenvoudig plat leggen

Het nieuwe kabinet steekt 95 miljoen euro per jaar in cyberveiligheid. Dat is fijn voor straks maar ondertussen is het prijsschieten. "Inbreken kan op alle fronten", stelt de ethical hacker.

Lees artikel »

Klussers bedienen doe je zo

Intergamma, de franchiseorganisatie van Gamma en Karwei, trekt online twee miljoen bezoekers per week. Hoe krijgt Lieke Luttmer, directeur e-commerce, dat voor elkaar?

Lees artikel »