Paasmarketing Hema: de kracht van het woord

Het paarsrode pakje in mijn hand liet aan duidelijkheid niets te wensen over. ORIGINELE ISRAELISCHE MATZES, stond erop. Israelisch zonder puntjes. Op de verpakking las ik dat het krackertje was gemaakt van tarwemeel en water. Verder niks. Lekker zuiver! Geen smaakversterkers, E481 of andere ellende. Grappig! Ik associeerde de Hema namelijk helemaal niet met matzes. Daar moest je toch voor in de speciaalzaak zijn?

Afijn, ik wilde het pakje terugleggen -ben namelijk niet zo van de impulsaankopen- maar draaide het toch nog even om. Mijn oog viel op een tekst: DE MATZES WORDEN GEBAKKEN ONDER SUPERVISIE VAN DE OPPERRABIJN VAN GIVATAYIM. Mijn knieën werden week. Onmiddelijk verdween mijn verzet tegen de aanschaf van een product waarvoor ik niet gekomen was. Het leek wel of ik naar adem stond te happen, in elk geval was ik volkomen van mijn stuk gebracht door deze totaal onverwachte mededeling. Niks Keuringsdienst van Waren, niks Mededingingsautoriteit, TNO of KNMI. Deze boodschap kwam rechtstreeks tot ons van de Opperrabijn. KOSHER VOOR PESACHGEBRUIK, las ik verder. Toe maar. Supervisie. Opperrabijn. Kosher. Pesach. Givatayim. De woorden buitelden over elkaar heen en versmolten tot een mooi avontuur in een ver vakantieland.

Dit product moest ik om de een of andere reden hebben. Als door een insect gebeten zocht ik naar de dichtstbijzijnde kassa. De interpretaties in mijn hoofd bleven maar pruttelen. Givatayim... dat kon nooit ver van Jeruzalem zijn. Met een grijns van onoverwinnelijkheid sloot ik aan in de rij. Deze mooie voorjaarsdag had een onverwachte wending gekregen nu ik dit waardevolle cadeau in ontvangst ging nemen. De Opperrabijn had me gevonden. De cassière lachte me toe. Ook al kwam ik zelf dan niet uit de Joodse traditie: het leven was mooi. Geen twijfel mogelijk. Gretig ritste ik mijn portemonnee open.

recente artikelen

gepubliceerd in diverse (vak)media

Burn-out onder techneuten komt steeds vaker voor

Wetenschappers zijn het niet helemaal eens over wat burn-out nou precies is maar ‘mentale en emotionele uitputting’ komt aardig in de buurt. Dat je daardoor niet of slecht functioneert lijkt een open deur. Het goede nieuws? Een burn-out is te voorkomen.

Lees artikel »

Uitstervend beroep: natuursteenbewerker

Voor steenhouwers is er in heel Nederland nog één opleiding, die jaarlijks een handjevol vakmensen aflevert voor de hele branche. Bij restauratiebedrijf Slotboom Steenhouwers staan klanten in de rij. “Jemig, bestaat dat vak nog?”

Lees artikel »

Broodfonds redding voor zzp'er Mario van Kemenade

Mario van Kemenade, zzp'er in de bouw, kon een jaar niet werken vanwege een ernstig bedrijfsongeval. “Zonder broodfonds was het voor mijn bedrijf einde oefening geweest.”

Lees artikel »

Recruiter, check gamingskills in sollicitatie

“Ingewikkelder dan schaken”, beweren sommigen. Dat games als League of Legends en Call of Duty speciale skills vragen, leidt geen twijfel. HR-managers zouden standaard naar gamingskills moeten vragen in sollicitatiegesprekken. Dat kan nieuw talent opleveren.

Lees artikel »

Brandweer-coach Biesot over mentale weerbaarheid

Als je ergens klappen moet kunnen verwerken (om geen burn-out te krijgen) is het wel bij de brandweer. Willem Biesot, coach van De Zwerm Groep, weet er alles van. Al vele jaren traint hij brandweermensen om mentaal weerbaar te worden.

Lees artikel »

Digital natives retailen zonder tussenschakels

De keten kan korter. Dat is de overtuiging van digital natives, bedrijven die online zijn geboren, gegroeid en succesvol geworden. 'Cut out the middle man!'

Lees artikel »

Fujitsu over smart society

Het Japanse tech-bedrijf Fujitsu denkt dat artificial intelligence nu pas rijp is voor ontginning. Een gesprek met Pacal Huijbers.

Lees artikel »

Infrastructuur laat zich eenvoudig plat leggen

Het nieuwe kabinet steekt 95 miljoen euro per jaar in cyberveiligheid. Dat is fijn voor straks maar ondertussen is het prijsschieten. "Inbreken kan op alle fronten", stelt de ethical hacker.

Lees artikel »

Klussers bedienen doe je zo

Intergamma, de franchiseorganisatie van Gamma en Karwei, trekt online twee miljoen bezoekers per week. Hoe krijgt Lieke Luttmer, directeur e-commerce, dat voor elkaar?

Lees artikel »

E-commerce duikt op booming pillenmarkt

Het louche imago lijkt verdwenen. Heel Holland slikt en koopt via internet.

Lees artikel »