Speciale Emerce-editie MediaMonks

Op 28 januari 2011 bestaat MediaMonks, bouwers van websites, apps en games, tien jaar. Deze mijlpaal wordt groots en meeslepend gevierd in Hotel Arena èn met een speciale editie van Emerce, die in een oplage van 50.000 met Adformatie wordt meegestuurd. Ton Verheijen schreef vrijwel alle teksten. Morgen op deze website: Van kelderbox tot miljonair -het huiveringwekkende relaas van Wesley, Gin en Victor.

Er is in tien jaar tijd veel gezegd en geschreven over MediaMonks. Maar hoe is het nou echt gegaan? Daarover leest u morgen alles op deze site. Alle vragen die om een antwoord schreeuwden: Wat gebeurde er in de kelder onder Grand Hotel Gooiland? Wie is Lee Feldman? Wie is admin monk Suzanne? Hoeveel knalharde euro's legde Johannes Klien neer voor de website van zoonlief de beroemde autocoureur? En waarom moest een virtuele monnik in het gewraakte filmpje uit 2008 nou zo nodig de concurrenten in elkaar beuken? NR6, MediaRepublic, Qi, RedUrban, Clockwork, ACHTUNG!, Bone, eFocus en Fabrique kregen er flink van langs.

In een speciale editie van Emerce blikken de oprichters terug op de afgelopen tien jaar, een periode waarin het bedrijf groeide naar 110 medewerkers. Wat ooit begon in een zompige kelder onder Grand Hotel Gooiland in Hilversum, is uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf dat door Nederlandse en buitenlandse multinationals wordt gevonden.

Victor: "De groei is ons overkomen. Ik kan me niet herinneren dat we ooit fantasieën hebben gehad over de toekomst. We hebben altijd enorm in het heden geleefd. Pas nu zijn we er aan toe om echt een strategie te bepalen voor internationale groei. We zitten pas aan het begin van onze ontwikkeling. Mijn voorspellingen voor 2011? We gaan inspelen op drie belangrijke trends: Facebook, Facebook en Facebook. En we gaan ons richten op de productie van mobiele applicaties."

recente artikelen

gepubliceerd in diverse (vak)media

“Wat gezondheid is moet iedereen zelf bepalen”

Noord-Limburg wil de gezondste regio van Nederland worden en heeft grootse plannen. Het klinkt aantrekkelijk maar een burgerraadslid uit Horst aan de Maas heeft felle kritiek.

Lees artikel »

Securityproject Melissa hackt Russische hackers

Na Deadbolt en Genesis Market werd onlangs de hackersgroep Qakbot opgerold, mede dankzij het cybersecurityproject Melissa. Arwi van der Sluijs is er trots op en vertelt.

Lees artikel »

Pfas-zaak Dordrecht zet forever chemicals op radar

Het gevaar van pfas voor de volksgezondheid is niet meer te bagatelliseren door de recente rechtszaak tegen Chemours in Dordrecht. Maar pfas is here to stay. Hoe nu verder?

Lees artikel »

Het wonder van geperst, verhit en gefilterd gras

Start-up Grassa claimt meer eiwit uit gras te kunnen halen dan de koe. Gras is niets minder dan een wonderplantje volgens directeur Rieks Smook: "Er kan zoveel méér met gras."

Lees artikel »

Moleculair bioloog over gedrag en kwantumfysica

Moleculair bioloog en therapeut Lianne Hermers gebruikt de kwantumfysica om bewustzijnskracht te ontdekken. Haar cliënten lossen mentale problemen zelf op zonder pillen.

Lees artikel »

Overvolle binnensteden hunkeren naar fresh air

Bedrijfsbussen op diesel mogen vanaf 2025 veel Nederlandse stadscentra niet meer in. Met elektrische steps, cargo-bikes en (bak)fietsen vinden monteurs hun weg in de binnenstad.

Lees artikel »

Google wil onze medische data, maar wat willen wij?

Care Studio van Google Health heeft aangekondigd in de VS patiëntendossiers te willen gaan beheren. Huisarts Huib Rutten ziet risico's: "De regie moet altijd bij de patiënt blijven."

Lees artikel »

Bouwvallig Blackpool, walhalla voor kansarmen

De Engelse badplaats Blackpool werd onlangs belachelijk gemaakt door minister Helen Wheeler. Ze bood haar excuses aan maar met financiële steun schiet de stad meer op.

Lees artikel »

Mark Soetman levert de primeur: rauw krabbenvlees

Start-up Crustalicious heeft een machine ontwikkeld die kleine krabben in zes stappen ontdoet van pcb's, zware metalen, ingewanden en schaal. Een wereldprimeur!

Lees artikel »

Meneer Parkinson gaat niet weg, maar boksen helpt wel

Parkinson dendert als een epidemie door Europa. Om het ziektebeeld te vertragen worden steeds meer bokstrainingen speciaal voor Parkinson-patiënten verzorgd.

Lees artikel »